Deelnemers

Filmmakers

filmmakers Rene Roeken (l) en Sjef Potters

filmmakers Rene Roeken (l) en Sjef Potters

Sjef Potters uit Oisterwijk (TAS Videoclub Tilburg)
Het idee van de film van Sjef is ontstaan uit een kunstproject: Land Art Polder Peil en uit fascinatie voor het landschap van Zeeuws Vlaanderen. ‘Movements in landscapes’ is een filmcollage met als rode draad de betonnen sculpturen van de Duitse kunstenaar Michael Beutler in het weidse landschap van de Zeeuwse Wilhelminapolder. Als concentratiepunten waar natuur en cultuur samenkomen vormen de objecten een nadrukkelijke kunstingreep. (lees hier het verslag van Sjef)

René Roeken uit Roosendaal (videoclub ERSA Roosendaal)
René maakte met ‘Nature as Designer’ een associatief filmisch gedicht over drie nationale parken in de Verenigde Staten. Prachtige landschappen, woeste natuur, dieren in een paradijselijke omgeving en een vulkanisch gebied met kraters, stoom en sneeuw. Bryce Canyon is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties,
Yellowstone Park is wellicht het mooiste en wat natuur betreft het meest veelzijdige park van de Verenigde Staten, Grand Teton National Park is een bergachtig gebied met veel vogels en wilde dieren.(lees hier het verslag van René)

Videoclub TAS uit Tilburg maakt onder regie van René de Rooij de ‘Making of .. ‘ van Oog en Oor.

 

Vakklas CKE, docent Arno ter Burg

Tijdens het concert op 31 mei vertonen twee groepen van de regionale vakklas van het CKE (de de-centrale vooropleiding Fontys-conservatorium) twee korte animatiefilms waarbij ze zelf de muziek hebben geschreven. Docent Arno ter Burg begeleidde hen.

 

Fotografen

Twee fotografen verzorgen een speciale presentatie bij de concerten.
Het zijn Ad Karman (bij concert 12 april – lees hier het verslag van Ad)
en Francien Claessens (bij concert 19 april – lees hier het verslag van Francien)

De foto’s van Ad Karman zijn registraties, maar niet gebaseerd op toevallige momenten. Alle foto’s zijn technisch perfect en wat vormgeving betreft weergaloos gecomponeerd. Het lijnenspel van de verschillende elementen en de uitgekiende kadrering legt de nadruk op Ad Karmans visie op ‘waar wij wonen’.

Francien Claessens fotografeert sinds 2004 en is lid van Fotoclub Karregat. Ze volgde een groot aantal workshops en cursussen, zowel bij haar eigen club als bij (onder meer) CKE. In 2010 heeft ze met de serie ‘Tongelrese mens en zijn passie’ het predikaat Bondsmeesterklasse van de Fotobond Nederland gehaald. Sindsdien is ze ook lid van de landelijke Gespreksgroep B.M.K. (BNAFV – de Fotobond Nederland).

Orkesten  (klik op de naam voor uitgebreide informatie op de website van de orkesten)

Ensemble de Wildacker Goirle, onder leiding van Lex Bergink
Blue Monday Orchestra Veldhoven, onder leiding van Stef Bazelmans

Pythia Winia, presentatie concerten
Pythia Winia staat bekend als veelzijdig en inspirerend. Dit doet zich gelden in haar werk als theatermaker, schrijver, pedagoog, presentator en dagvoorzitter.

Reinout Godschalk, componist
Reinout Godschalk studeerde schoolmuziek, koordirectie en elektrotechniek. Door de jaren heen is hij uitgegroeid tot een muzikale duizendpoot: dirigent, componist, arrangeur, docent en muziekuitgever. Ook schrijft hij kindermusicals, zet hij workshops en cursussen op en organiseert hij grote projecten, bij voorkeur muziektheater.

Paul Veltman, docent video
Paul heeft 40 jaar ervaring als professioneel fotograaf en filmmaker. Naast zijn activiteiten als professioneel foto- en filmvakman is Paul ook werkzaam als docent film en fotografie bij CKE. Als gastdocent begeleidt hij veel videoclubs. (www.studiopaulveltman.nl)

Hein Ceelen, docent/consulent video
Tot zijn pensionering heeft Hein voor en met de amateurkunst in Noord-Brabant gewerkt. Eerst als provinciaal toneeladviseur, later als consulent theater en film. Hein is de initiator en organisator van een zeer groot aantal projecten voor amateurfilmers, o.a. op het gebied van filmdocumentaires, speelfilm en filminspiratie-bijeenkomsten.

Bart Brenneker, projectleiding
Ook Bart is geen onbekende bij video- en filmclubs. Hij begeleidde zeer veel videoprojecten en was organisator en jurylid van videofestivals. Hij is actief als tekstschrijver, filmproducent en betrokken bij veel muzikale activiteiten. Tot 1997 werkte hij meer dan 25 jaar als hoofd audiovisuele vormgeving bij CKE, daarna als zelfstandig mediaconsulent en redacteur.

Stichting Rimpeling, organisatie
De werkgroep ‘Oog en Oor’ van de Stichting Rimpeling bestaat uit Jos Mutter (musicus), Marijke Blom (bestuur Rimpeling), Hans Zoete (bestuur Rimpeling), Monique van der Sanden (beleidsmedewerker) en Bart Brenneker (directeur Rimpeling, projectleider)

www.rimpeling.nl

 

 

Advertenties